Δήλωση του εκπροσώπου τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού Χάρη Γεωργιάδη για την οικονομία:
Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ υπέδειξε χθες με αυστηρότητα στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ότι θα πρέπει να είναι έτοιμος να αναγνωρίσει το λάθος του εάν τελικά το έλλειμμα περιοριστεί στο 6% και δεν φτάσει στο 7%.
Πρόκειται για μια συμπεριφορά εκ μέρους της ηγεσίας του ΑΚΕΛ που αγγίζει τα όρια του πολιτικού θράσους: οι ίδιοι προέβλεπαν υψηλοτάτους ρυθμούς ανάπτυξης 3.7% ενώ μπαίναμε στην ύφεση. Προέβλεπαν επίσης δημοσιονομικά πλεονάσματα τη στιγμή που το έλλειμμα έτρεχε εκτός ελέγχου. Ο ίδιος ο Πρόεδρος δήλωνε ότι «εμείς καλά την έχουμε» τη στιγμή που η ανεργία σκαρφάλωνε στα πιο ψηλά επίπεδα που έχουμε δει μετά το 1974. Και ουδέποτε ένιωσαν την ανάγκη να αναγνωρίσουν τα λάθη τους. Και όμως απαιτούν προκαταβολικά να είναι έτοιμος ο Διοικητής να απολογηθεί εάν το έλλειμμα δεν θα είναι 7 αλλά 6%.
Το χειρότερο βέβαια είναι το γεγονός ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εξαντλείται σε μια άτσαλη και ατεκμηρίωτη προπαγάνδα. Διαλαλούσαν εδώ και ένα χρόνο ότι κατάφεραν να μειώσουν τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Για να δημοσιεύσει τελικά η Στατιστική Υπηρεσία του κράτους στοιχεία που καταδεικνύουν ότι τον τελευταίο χρόνο, δηλαδή 2ο εξάμηνο το 2009 με 2οεξάμηνο του 2010, ο αριθμός των απασχολούμενων στο δημόσιο αυξήθηκε κατά δύο χιλιάδες.
Επιμένουν ότι ξεκίνησαν την αποπληρωμή του χρέους προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Μα είναι η ίδια η Γενική Ελέγκτρια που εξηγεί ότι αυτό δεν ισχύει αφού το ποσό των 200εκ. επενδύθηκε και πάλι σε Γραμμάτιο του Δημοσίου. Δηλαδή η κυβέρνηση με το ένα χέρι δίνει, βγάζει τις φωτογραφίες, και τα ξαναπαίρνει ως δάνειο για το δικό της ταμείο. Αυτό έγινες και χθες. Και εν τω μεταξύ το συνταξιοδοτικό παραμένει ως βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας, όπως μας υποδεικνύει και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και για να διευκολύνω τα ΜΜΕ, σας λέω ότι η απάντηση από πλευράς ΑΚΕΛ θα είναι και πάλι ότι μηδενίζουμε το έργο της κυβέρνησης επειδή σκεφτόμαστε τις εκλογές. Μα και ο Διοικητής, και η Γενική Ελέγκτρια και η Ευρωπαϊκή Ένωση σκέφτονται τις εκλογές; Δυστυχώς εκεί έχουν κολλήσει κυβέρνηση και ΑΚΕΛ.