Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για απόδημους

August 23, 2023

Η προσφορά της διασποράς είναι διαχρονική και πολύτιμη. Οι Κύπριοι συμπατριώτες μας που ζουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό, αποτελούν ένα αυθεντικό και ζωντανό κύτταρο του λαού μας και είναι οι ακούραστοι εργάτες των δικαίων της πατρίδας μας.

Σε αυτό το πλαίσιο οφείλουμε διαρκώς ως πολιτεία να ενδυναμώνουμε τις πολιτικές που κρατούν στενή τη σχέση της Κύπρου με τους απόδημούς μας. Κάτι που κάναμε πράξη και κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Δημοκρατικού Συναγερμού αλλά και σήμερα, με πολιτικές που διευκολύνουν την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, βοηθούν τον επαναπατρισμό και αξιοποιούν προς όφελος της χώρας την προσφορά επιφανών Κυπρίων του εξωτερικού.

Ανάμεσα σε αυτές ήταν η εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής για τους Κύπριους της διασποράς αλλά και η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που μας δίνει η τεχνολογία σήμερα, όπως είναι η Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων της Διασποράς, η οποία προωθήθηκε από την περσινή χρονιά.

Σκοπός μας πρέπει να είναι να εκμηδενίσουμε τις αποστάσεις, με τη βοήθεια που μας δίνει η τεχνολογία σήμερα, και να καταστήσουμε δυνατή την άμεση επικοινωνία και την καθημερινή συνεργασία με τους απόδημούς μας.

Για τον Δημοκρατικό Συναγερμό ο απόδημος Κυπριακός Ελληνισμός είναι και θα συνεχίσει ν’ αποτελεί κύρια πολιτική προτεραιότητα.

23/8/2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.