Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα

August 25, 2023

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός σημείωσε την εισήγηση του Συνδέσμου Καταναλωτών για μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα για δύο μήνες, δεδομένης της μεγάλης αύξησης που παρουσιάστηκε το τελευταίο διάστημα. Σημείωσε επίσης, με ικανοποίηση, την απόφαση της κυβέρνησης για παράταση της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος για ένα μήνα στα ευάλωτα νοικοκυριά. 

Ωστόσο, δυστυχώς η κυβέρνηση είχε αποφασίσει την πρόωρη διακοπή των δύο έκτακτων μέτρων στήριξης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που η ανάγκη ήταν μεγαλύτερη. Παρά ταύτα πιστεύουμε ότι δύναται να μελετηθεί η επαναφορά των μέτρων για περιορισμένο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να δοθούν ανάσες σε χιλιάδες νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοεργοδοτούμενους.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός πιστεύει πως προτεραιότητα πολιτικής για φέτος πρέπει να είναι η απάμβλυνση των συνεπειών του αυξημένου κόστους ζωής. Κάτι που έχει σημασία για τη μεσοπρόθεσμη πορεία της οικονομίας, καθότι υπάρχει, επίσης, το ενδεχόμενο νέων ανατιμήσεων στη συνέχεια. 

Επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτρέπει την εφαρμογή έκτακτων ενεργειακών μέτρων το αργότερο μέχρι τις 31/12/2023. Συνεπώς η μελέτη για ενδεχόμενη επαναφορά των δύο μέτρων θα πρέπει να γίνει σύντομα.

25.8.2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.