Ανακοίνωση Δημοκρατικού Συναγερμού για τα επεισόδια στη Χλώρακα

August 28, 2023

Καταδικάζουμε με τον πλέον έντονο τρόπο τις ακραίες συμπεριφορές και τα επεισόδια που σημειώθηκαν εκ νέου χθες στη Χλώρακα. Για τον ΔΗΣΥ είναι θέση αρχής: η βία από όπου κι αν προέρχεται, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή.

Απαιτείται άμεση και ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος στη Χλώρακα, με τη δέουσα σοβαρότητα εκ μέρους της πολιτείας και τη χρήση όλων των νόμιμων μέσων για την αποκατάσταση της τάξης και του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Χωρίς αμφιβολία η κατάσταση στη Χλώρακα έχει φτάσει σε οριακό σημείο και δεν μπορεί παρά να εφαρμοστούν με απόλυτη  αυστηρότητα τα διατάγματα της Πολιτείας, συμπεριλαμβανομένου του διατάγματος μη εγκατάστασης  νέων αιτητών πολιτικού ασύλου στην Κοινότητα.

Θέλοντας να ενημερωθεί ενδελεχώς για τα όσα ανησυχητικά τεκταίνονται στην κοινότητα, η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με την Υπουργό Δικαιοσύνης όσο και με τον Αρχηγό Αστυνομίας. 

Επαναλαμβάνουμε και σήμερα ότι η κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει άμεσα τα υφιστάμενα νομοθετικά και διοικητικά μέτρα για το σοβαρό πρόβλημα του μεταναστευτικού κι αν χρειαστεί να συζητήσουμε τη λήψη περαιτέρω μέτρων, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Frontex.

 

28.8.2023

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2023 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.