Τα συστήματα αποθήκευσης θα περιορίσουν σημαντικά τις περικοπές από Φωτοβολταϊκά

14 Ιουνίου, 2026
https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo_disy_new_.png
  • Η εγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα

  

  • Θα συμβάλει στη μείωση του κόστους ηλεκτρισμού, αποσυμφόρηση του δικτύου και περιορισμός των περικοπών ΑΠΕ.

 

  • Οι νέες τεχνολογίες καθιστούν πλέον την αποθήκευση βιώσιμη και αναγκαία επένδυση.

 

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός τονίζει εκ νέου ότι η Κύπρος οφείλει να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ενεργειακής μετάβασης, με την ανάπτυξη συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας.

Η σημαντική τεχνολογική πρόοδος και η μείωση του κόστους των συστημάτων αποθήκευσης τα τελευταία χρόνια καθιστούν σήμερα την αποθήκευση όχι απλώς μια επιλογή, αλλά στρατηγική αναγκαιότητα.

Χωρίς τέτοια συστήματα δυστυχώς οι περικοπές από φωτοβολταϊκά και άλλα έργα ΑΠΕ θα συνεχίσουν και θα αυξηθούν. Αντίθετα η ανάπτυξη της αποθήκευσης θα συμβάλει στη μείωση του κόστους, στην αποσυμφόρηση του δικτύου και στην σημαντική μείωση των περικοπών.

 

Αυτό το έχουμε επισημάνει εδώ και δύο και πλέον χρόνια. Θα πρέπει πλέον η αποθήκευση ενέργειας να τεθεί ως ύψιστη προτεραιότητα για τις επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας.

Οι πρόσφατοι σχεδιασμοί για νέα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών και αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και επιβεβαιώνουν τη σημασία της προσέγγισης «Energy Efficiency First».

Η ενεργειακή μετάβαση απαιτεί σχέδιο, συνέπεια και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα και τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις.

Λευκωσία, 15 Ιουνίου 2026

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

Χρήση Cookies | Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας
© 2025 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.