Χ. ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ: Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εντείνει τις επαφές εντός και εκτός Κύπρου, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα

17 Οκτωβρίου, 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Επαφές Προέδρου ΔΗΣΥ

• Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού εντείνει τις επαφές εντός και εκτός Κύπρου, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Θέλουμε την επανένωση της χώρας μας, στη βάση των ψηφισμάτων και των παραμέτρων του ΟΗΕ.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, θα μεταβεί την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (TDP) όπου και θα συναντήσει τον Πρόεδρο του κόμματος, Cemal Ozyigit και αντιπροσωπεία του κόμματος. Βασικός σκοπός της συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του TDP, είναι η συζήτηση της παρούσας κατάστασης στο Κυπριακό και οι προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Έχουμε ήδη εκφράσει την άποψη πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα κριθεί η δυνατότητα επανέναρξης της διαδικασίας για επίλυση του Κυπριακού. Η εκτίμηση του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών πως η προοπτική για επίτευξη μιας συνολικής Λύσης στο Κυπριακό παραμένει ζωντανή, καθώς και η διαπίστωση ότι το υφιστάμενο στάτους κβο δεν είναι βιώσιμο – όπως καταγράφονται στο προσχέδιο της έκθεσης του – θα πρέπει να κινητοποιήσουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Είναι για αυτό τον λόγο που ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, έχει θέσει ως κύρια προτεραιότητα την ενίσχυση της προσπάθειας για επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό. Με συνεχείς επαφές εντός και εκτός Κύπρου, με ξένους διπλωμάτες και αξιωματούχους, αλλά και με τους Τ/κ συμπατριώτες μας πολιτικούς. Οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν και θα ενταθούν τις επόμενες βδομάδες.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ταξιδεύει ανά την υφήλιο, από τη Γαλλία σε Ισραήλ, από την Ουάσινγκτον σε Βρυξέλλες, για να στείλει ένα απλό και ξεκάθαρο μήνυμα:

Θέλουμε την επανένωση της χώρας μας, στη βάση των ψηφισμάτων και των παραμέτρων του ΟΗΕ. Μια λύση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, που θα σέβεται την ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου, θα δημιουργεί ένα φυσιολογικό κράτος χωρίς εγγυήσεις, παρεμβατικά δικαιώματα και κατοχικά στρατεύματα και θα δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας για όλους τους κύπριους πολίτες.

Λευκωσία, 17 Οκτωβρίου 2018

 

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

Χρήση Cookies | Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας
© 2025 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.