Χ. Σταυρίδης: Πολύ σημαντικές οι επόμενες βδομάδες για την προσπάθεια επανέναρξης της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού

4 Σεπτεμβρίου, 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΣΤΑΥΡΙΔΗ

Οι διεργασίες και η κινητικότητα των τελευταίων ημερών καταδεικνύουν ότι οι επόμενες βδομάδες θα είναι πολύ σημαντικές για την προσπάθεια επανέναρξης της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού.

Η σημερινή συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλέτ Τσαβούσογλου, στη Σμύρνη, έχει την δική της σημασία ενόψει και μιας πιθανής συνάντησης των δύο ηγετών στη Νέα Υόρκη μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα, παρακολουθούμε τις διαβουλεύσεις που λαμβάνουν χώρα στην Τουρκία για το Κυπριακό αλλά και την προσπάθεια της Άγκυρας να αναζωογονήσει την σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εμβάθυνση των σχέσεων και της οικονομικής συνεργασίας Τουρκίας -Ε.Ε. περνάει μέσα από την επίλυση του Κυπριακού.

Επαναλαμβάνουμε την βούληση μας για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση των παραμέτρων και του πλαισίου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Ευελπιστούμε ότι και η τουρκική πλευρά θα πράξει το ίδιο.

Λευκωσία, 4 Σεπτεμβρίου 2018

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

Χρήση Cookies | Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας
© 2025 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.