Έγγραφο ΔΗΣΥ για το περιουσιακό

12 Φεβρουαρίου, 2014

Σημερινή δήλωση του εκπροσώπου τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού Χάρη Γεωργιάδη αναφέρει:

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού έχει διαβιβάσει σήμερα  προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς κομμάτων έγγραφο με τις πρώτες παρατηρήσεις και σχόλια της παράταξης σε σχέση με τις προτάσεις τόσο της Ελληνοκυπριακής όσο και της Τουρκοκυπριακής πλευράς για το περιουσιακό.

Πρόκειται για σχόλια επί της ουσίας τα οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των αδυναμιών και ασαφειών των Ελληνοκυπριακών θέσεων αλλά και στον προσδιορισμό των τρόπων χειρισμού απαράδεκτων Τουρκοκυπριακών προτάσεων. Στόχος η διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού πλαισίου αντιμετώπισης του ακανθώδους  αυτού ζητήματος.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, συμπεριφερόμενος υπεύθυνα, θα είναι σε θέση να αναπτύξει εκτενέστερα τις θέσεις του στην υποεπιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου και όχι βεβαίως δημοσίως, ειδικά όταν βρισκόμαστε ήδη εν μέσω διαπραγμάτευσης.

Το δυσάρεστο είναι ότι θα παρέλθουν δύο ολόκληρες εβδομάδες από την σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου πριν αυτή η υποεπιτροπή τελικά συνέλθει, γεγονός που δημιουργεί την εντύπωση ότι δεν θα υπάρχει τελικά επαρκής χρόνος για ουσιαστική διαβούλευση και προετοιμασία, ενώ βεβαίως, το ιδανικό θα ήταν αυτή η προεργασία να είχε προηγηθεί της κατάθεσης των θέσεων της πλευράς μας.

 

https://disy.org.cy/wp-content/uploads/2023/09/logo-site-members.disy_.cy_.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

Χρήση Cookies | Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας
© 2025 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.