ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗ, ΓΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ
Τώρα που η εκλογική, προεκλογική εκστρατεία φτάνει στο τέλος της, μπορεί κατά τη διάρκειά της ν’ ακούσαμε πολλά. Μπορεί να έχουμε εκνευριστεί, να έχουμε απογοητευτεί. Μπορεί οι ψηλοί τόνοι να μας μπέρδεψαν. Δεν πρέπει να φύγουμε όμως από το πραγματικό διακύβευμα και την ουσία αυτών των εκλογών.
Η ουσία αυτών των εκλογών, κάτι το οποίο θα κάνουμε κι εμείς μελετώντας τα αποτελέσματα των άλλων κρατών-μελών, είναι ποιο μήνυμα στέλνουμε προς την Ευρώπη.
Αν στείλουμε το μήνυμα ότι στην Κύπρο υπερισχύουν τα κόμματα των δυο άκρων του πολιτικού φάσματος, από τη μια, μια ευρωσκεπτικιστική, ουτοπιστική, Αριστερά, η οποία δεν πρόκειται να επιτύχει τίποτα γιατί δεν έχει τη δυνατότητα μέσα στην Ευρώπη ή από την άλλη μια εθνικιστική ακροδεξιά που στόχος της είναι να στήσει τείχη μεταξύ των κρατών-μελών σε βαθμό που να οδηγήσει στη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε η Κύπρος θα χάσει ένα από το κύριο αποκούμπι που διαθέτει, την Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στην ισχυρή Τουρκία.
Γι’ αυτό σε αυτές τις εκλογές, η προσωπική μου έκκληση, από τη δική μου πείρα, είναι να μην παρασυρθούμε από το κύριο διακύβευμα, να προσέλθουμε στις κάλπες, να ψηφίσουμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό ο οποίος μας οδήγησε στην ένταξη κάτω από την ηγεσία του Γλαύκου Κληρίδη και ο οποίος θα εργαστεί μέσα από το κυρίως ρεύμα, του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, μέσα από την πιο ισχυρή ομάδα, την ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για το καλό της Κύπρου αλλά και για το καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Λευκωσία 24/5/2019