Ανακοίνωση Διεύθυνσης Οργανωτικού ΔΗΣΥ
Παρ, 24 Αύγ 2018

Γενικές Συνελεύσεις Τοπικών Οργανώσεων του ΔΗΣΥ - Ανάδειξη νέων Τοπικών Επιτροπών

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ενημερώνει τα μέλη του ότι η τέταρτη και τελευταία φάση ανανέωσης των συλλογικών του οργάνων και συγκεκριμένα των 470 Τοπικών Επιτροπών, θα υλοποιηθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου.

Η Γενική Συνέλευση της κάθε Τοπικής Οργάνωσης, θα λάβει χώρα σε ημερομηνία, χώρο και ώρα με βάση τον προγραμματισμό της κάθε Επαρχιακής Γραμματείας, ο οποίος θα ανακοινωθεί και θα αναρτηθεί σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα του Κόμματος στη διεύθυνση www.disy.org.cy .

Τονίζεται ότι οι Τοπικές Επιτροπές θα εκλεγούν για την επόμενη πενταετία και η σύνθεση τους διαφοροποιείται με βάση το νέο Καταστατικό του Κόμματος, όπως αυτό έχει τροποποιηθεί στο Παγκύπριο Συνέδριο της 4ης Ιουλίου 2018. Η νέα σύνθεση τους προβλέπει τις ακόλουθες θέσεις:
α) Πρόεδρος
β) Αντιπρόεδρος
γ) Οργανωτικός Γραμματέας
δ) Γραμματέας ΓΟΔΗΣΥ
ε) Μέλος Τοπικής Επιτροπής (5 θέσεις)
Στα μέλη των Τοπικών Επιτροπών ανατίθενται βοηθητικά καθήκοντα μεταξύ των οποίων καθήκοντα Βοηθού Οργανωτικού, Υπεύθυνου Ενημέρωσης και Κοινωνικής Δικτύωσης και Υπεύθυνου Τοπικών Θεμάτων.

Οι διαδικασίες σύγκλησης των Γενικών Συνελεύσεων, οι κανονισμοί Λειτουργίας, η ετοιμασία των εντύπων, των μηχανογραφικών συστημάτων και όλα τα σχετικά έχουν ήδη τροχιοδρομηθεί και αναμένεται ότι κατά το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα υπάρχουν πυρετώδης διεργασίες, με τα στελέχη και μέλη του κόμματος να βρίσκονται σε «συναγερμό».

Διευκρινίζεται ότι η τροποποίηση του Καταστατικού για την απόκτηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε 3 μήνες, θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2019 και επομένως, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις επικείμενες συνελεύσεις, έχουν τα μέλη του Κόμματος, που βρίσκονται εγγεγραμμένα στο Κεντρικό Μητρώο Μελών του Κόμματος και ανήκουν στην αντίστοιχη Τοπική Οργάνωση, 45 μέρες πριν την ημερομηνία πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης.


Πληροφορίες & Έντυπα ανά επαρχία

Λευκωσία

Επιστολή Σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης

Λεμεσός

Επιστολή Σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης

Αμμόχωστος

Επιστολή Σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης

Έντυπα Υποψηφιότητας

1. Λευκωσία 2.Λεμεσός 3.Λάρνακα 4.Πάφος 5.Αμμόχωστος 6.Κερύνεια

Προγραμματισμός Γενικών Συνελεύσεων

1. Λευκωσία 2.Λεμεσός 3.Λάρνακα 4.Πάφος 5.Αμμόχωστος 6.Κερύνεια

*Οι υπόλοιπες ΓΣ Τοπικών θα ανακοινωθούν στην συνέχεια


Λευκωσία, 14 Νοεμβρίου 2018

 

Flickr Feed

Κυρ, 24 Μάρ 2019
Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, με το πέρας δεντροφύτευσης του Ομίλου Leptos που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο, μετά από ερωτήση δημοσιογράφου για την κυπριακή οικονομία προέβη στην πιο κάτω δήλωση:
 
Η οικονομία ενός τόπου στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Γι' αυτό και εμείς είμαστε υπέρ της μείωσης του φόρου και αύξησης των κινήτρων στο κυπριακό επιχειρείν. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αυτές που θα δημιουργήσουν τις θέσεις εργασίας, αλλά και μέσα από την κερδοφορία θα συνδράμουν δια των φορολογιών στην ενίσχυση των κρατικών εσόδων. Είναι μέσα από τα έσοδα από τις φορολογίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που μπορεί το κράτος να συντηρεί αλλά και να ενισχύει την κοινωνική του πολιτική. Η οικονομία του τόπου είναι στο σωστό δρόμο, αλλά πάντα θα υπάρχουν κίνδυνοι να χάσουμε την πορεία μας, εάν δεν συνεχίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Πάντα υπάρχουν οι στροφές, πάντα υπάρχουν οι τριγμοί και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να κρατάμε την οικονομία στην σωστή πορεία. 
 
Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την γεωργία, ο Πρόεδρος απάντησε ότι:
 
Η ραχοκοκκαλία της κυπριακής κοινωνίας και οικονομίας είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι αυτοεργοδοτούμενοι, οι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, αλλά και οι ανθρώποι της υπαίθρου. Πρέπει να στηρίξουμε και θα στηρίξουμε τη γεωργία, γιατί αυτός ο πρωτογενής τομέας είναι πολύ σημαντικός, και για αυτούς που είναι σε αυτές τις δουλειές και για την Κύπρο γενικότερα.
 
Λευκωσία, 24 Μαρτίου 2019
 
 
 
 
Παρ, 22 Μάρ 2019

22 Μαρτίου. Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον αδόκητο θάνατο του κορυφαίου στελέχους του Δημοκρατικού Συναγερμού, Τάσου Μητσόπουλου.

Ο Τάσος Μητσόπουλος χαρακτηριζόταν από  το ήθος, την αξιοπρέπεια, την μετριοπάθεια, μα πάνω από όλα την ανθρωπιά του.

Ξεχώριζε για τον σύγχρονο και δημιουργικό του λόγο, αλλά και την αποτελεσματικότητα του. Ευπατρίδης πολιτικός, πιστός στις αξίες της Πατρίδος και του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Προσέφερε τα μέγιστα στην παράταξη μας, στην κοινωνία και τον τόπο μας. Διετέλεσε Βουλευτής Λάρνακας από 2006  μέχρι το 2013, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της παράταξης, Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων από την 1η Μάρτιου 2013  μέχρι την 14η Μαρτίου 2014  και Υπουργός Άμυνας από την 14η Μαρτίου 2014 μέχρι την 22α Μαρτίου 2014.

Ο Τάσος Μητσόπουλος ήταν προικισμένος από τις αρετές εκείνες που έχει ανάγκη η κοινωνία από τους πολιτικούς της. Μας λείπει σήμερα ως φίλος, ως πολιτικός, ως πατριώτης. Αιωνία η μνήμη σου, Τάσο μας.

Λευκωσία, 22 Μαρτίου 2019

Πεμ, 21 Μάρ 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων

Η 21η Μαρτίου έχει οριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως ορόσημο στη μάχη κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων.

Δυστυχώς, η κάθε μορφή βίας δεν κάνει διακρίσεις κοινωνικής θέσης, μορφωτικού επιπέδου, εθνικότητας, φύλου  και ηλικίας.

Μπορεί για την ισότητα των ανθρώπων να έγιναν πολλοί αγώνες και να κερδήθηκαν αναμφισβήτητες νίκες, επιβάλλεται, όμως, οι προσπάθειες για έναν κόσμο δικαιότερο και πιο πολιτισμένο, να είναι συνεχείς.

Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα ως Δημοκρατικός Συναγερμός, είναι σεβασμός στη διαφορετικότητα, στην ίση συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και στο θεμελιώδες δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες, στην ισοτιμία και στην ισονομία.

Υψώνουμε τη φωνή μας κατά της μισαλλοδοξίας. Πολιτεία και κοινωνία, πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενεργά και αποτελεσματικά τις διακρίσεις και να διασφαλίσουμε ότι η δικαιοσύνη απονέμεται με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οφείλουμε τον σεβασμό των νόμων και των διεθνών συνθηκών και πρωτίστως της ανθρώπινης υπόστασης. Πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των ατόμων ανεξαρτήτως προέλευσης, θρησκείας και σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Η ισότητα και ο σεβασμός στο διαφορετικό δημιουργούν ένα κόσμο δίκαιο, θεσπισμένο με δημοκρατικές αξίες, αλλά κυρίως πολιτισμένο.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά είμαστε όλοι ίσοι.

Λευκωσία, 21 Μαρτίου 2019