Ανακοίνωση Διεύθυνσης Οργανωτικού ΔΗΣΥ
Παρ, 24 Αύγ 2018

Γενικές Συνελεύσεις Τοπικών Οργανώσεων του ΔΗΣΥ - Ανάδειξη νέων Τοπικών Επιτροπών

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ενημερώνει τα μέλη του ότι η τέταρτη και τελευταία φάση ανανέωσης των συλλογικών του οργάνων και συγκεκριμένα των 470 Τοπικών Επιτροπών, θα υλοποιηθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου.

Η Γενική Συνέλευση της κάθε Τοπικής Οργάνωσης, θα λάβει χώρα σε ημερομηνία, χώρο και ώρα με βάση τον προγραμματισμό της κάθε Επαρχιακής Γραμματείας, ο οποίος θα ανακοινωθεί και θα αναρτηθεί σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα του Κόμματος στη διεύθυνση www.disy.org.cy .

Τονίζεται ότι οι Τοπικές Επιτροπές θα εκλεγούν για την επόμενη πενταετία και η σύνθεση τους διαφοροποιείται με βάση το νέο Καταστατικό του Κόμματος, όπως αυτό έχει τροποποιηθεί στο Παγκύπριο Συνέδριο της 4ης Ιουλίου 2018. Η νέα σύνθεση τους προβλέπει τις ακόλουθες θέσεις:
α) Πρόεδρος
β) Αντιπρόεδρος
γ) Οργανωτικός Γραμματέας
δ) Γραμματέας ΓΟΔΗΣΥ
ε) Μέλος Τοπικής Επιτροπής (5 θέσεις)
Στα μέλη των Τοπικών Επιτροπών ανατίθενται βοηθητικά καθήκοντα μεταξύ των οποίων καθήκοντα Βοηθού Οργανωτικού, Υπεύθυνου Ενημέρωσης και Κοινωνικής Δικτύωσης και Υπεύθυνου Τοπικών Θεμάτων.

Οι διαδικασίες σύγκλησης των Γενικών Συνελεύσεων, οι κανονισμοί Λειτουργίας, η ετοιμασία των εντύπων, των μηχανογραφικών συστημάτων και όλα τα σχετικά έχουν ήδη τροχιοδρομηθεί και αναμένεται ότι κατά το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα υπάρχουν πυρετώδης διεργασίες, με τα στελέχη και μέλη του κόμματος να βρίσκονται σε «συναγερμό».

Διευκρινίζεται ότι η τροποποίηση του Καταστατικού για την απόκτηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε 3 μήνες, θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2019 και επομένως, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις επικείμενες συνελεύσεις, έχουν τα μέλη του Κόμματος, που βρίσκονται εγγεγραμμένα στο Κεντρικό Μητρώο Μελών του Κόμματος και ανήκουν στην αντίστοιχη Τοπική Οργάνωση, 45 μέρες πριν την ημερομηνία πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης.


Πληροφορίες & Έντυπα ανά επαρχία

Λευκωσία

Επιστολή Σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης

Λεμεσός

Επιστολή Σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης

Αμμόχωστος

Επιστολή Σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης

Έντυπα Υποψηφιότητας

1. Λευκωσία 2.Λεμεσός 3.Λάρνακα 4.Πάφος 5.Αμμόχωστος 6.Κερύνεια

Προγραμματισμός Γενικών Συνελεύσεων

1. Λευκωσία 2.Λεμεσός 3.Λάρνακα 4.Πάφος 5.Αμμόχωστος 6.Κερύνεια

*Οι υπόλοιπες ΓΣ Τοπικών θα ανακοινωθούν στην συνέχεια


Λευκωσία, 14 Νοεμβρίου 2018

 

Flickr Feed

Σαβ, 19 Ιαν 2019

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΣΥ

ΤΖΩΡΤΖΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Απάντηση στη σημερινή ανακοίνωση ΑΚΕΛ εναντίον του ΠΤΔ

Προβληματίζει το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ ακόμα μια φορά επιμένει να μην λαμβάνει υπόψη τον τρόπο με τον οποίον η Τουρκία οδήγησε σε αδιέξοδο τη Διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, τα όσα διαρκώς προτάσσει έκτοτε, παρασπονδώντας από το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού και τις δυσκολίες που εκ των πραγμάτων δημιουργούνται για τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επανέναρξη της διαπραγμάτευσης. Αντίθετα, το ΑΚΕΛ επιλέγει να επικρίνει καθημερινά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δηλαδή τη δική μας πλευρά, αμφισβητώντας ακόμα και την ειλικρίνεια των προθέσεών του, να αναστέλλει την συμμετοχή του στη διαπραγματευτική ομάδα και να επιδίδεται διαρκώς σε μια επιθετική ρητορική εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει επαναλάβει πολλές φορές την ετοιμότητα του να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά, στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες. Οι πρόσφατες εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αυτό επιβεβαιώνουν. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνουν και την θέση πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα κριθεί η δυνατότητα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Γι’ αυτό το σκοπό, η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να διαμορφωθούν οι όροι αναφοράς το συντομότερο δυνατό και, εφόσον υπάρξει ετοιμότητα από όλες τις πλευρές, δηλαδή και από την τουρκική πλευρά, να καταλήξουμε στους όρους αναφοράς που θα οδηγήσουν στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Είμαστε λοιπόν σε κρίσιμο σταυροδρόμι και επιβάλλεται όλοι μας να συμπεριφερθούμε με τη μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Απαιτείται η διατήρηση ενός κλίματος ενότητας, και ενός πολιτικού διαλόγου που δεν θα διχάζει τους πολίτες.

Λευκωσία, 19 Ιανουαρίου 2019

Παρ, 18 Ιαν 2019

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ως απάντηση στη σημερινή ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ αναφορικά με τους ημικρατικούς οργανισμούς, υπενθυμίζουμε απλά ότι το 2009 η Κυβέρνηση ΑΚΕΛ δια στόματος του τότε Κυβερνητικού Εκπροσώπου της Στέφανου Στεφάνου, δήλωνε ότι  οι διορισμοί των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων είναι συνταγματικό δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας και του πολιτικού μας συστήματος είναι και τα ίδια τα κόμματα.

Πέραν αυτού, η σημερινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ μας εκπλήσσει ακόμα περισσότερο γιατί αποτελεί σίγουρα μετάλλαξη τη μια μέρα να εισηγείται το ΑΚΕΛ πρόσωπα, τα οποία και διορίζονται, και την επόμενη μέρα να κατακρίνει τους διορισμούς στο σύνολό τους.

Επί της ουσίας του ζητήματος, και υπενθυμίζοντας ότι οι ημικρατικοί οργανισμοί υλοποιούν πολιτική της Κυβέρνησης σε ζωτικής σημασίας τομείς, κρίνουμε ότι ορθά λήφθηκαν υπόψη και εισηγήσεις των κομμάτων και σημειώνουμε ότι επιλέχθηκαν προσοντούχα άτομα, φροντίζοντας και για την ενίσχυση της συμμετοχής γυναικών και  νέων. Θεωρούμε ότι οι διοριζόμενοι θα πρέπει να κριθούν από το ίδιο το έργο τους και ευχόμαστε σε όλα τα συμβούλια καλή επιτυχία.

Λευκωσία, 18 Ιανουαρίου 2019

Παρ, 18 Ιαν 2019

Ανακοινωθέν Βουλής Αντιπροσώπων

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Νίκος Τορναρίτης, αναχωρεί αύριο Σάββατο, 19 Ιανουαρίου, για το Βουκουρέστι, όπου θα συμμετάσχει στη Συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Χωρών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) (COSAC), που φιλοξενεί το Κοινοβούλιο της Ρουμανίας, στις 20 και 21 Ιανουαρίου 2019, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας εξάμηνης Ρουμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Τον κ. Τορναρίτη συνοδεύει η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής, κα Χαρά Παρλά.

Στα πλαίσια των εργασιών της Συνάντησης, θα συζητηθούν οι προτεραιότητες της Ρουμανικής Προεδρίας, καθώς και η βελτίωση της συνοχής και η διασφάλιση της σύγκλισης στην Ένωση μέσω του Μηχανισμού του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου.

Λευκωσία, 18 Ιανουαρίου 2019