Ανακοίνωση Διεύθυνσης Οργανωτικού ΔΗΣΥ
Παρ, 24 Αύγ 2018

Γενικές Συνελεύσεις Τοπικών Οργανώσεων του ΔΗΣΥ - Ανάδειξη νέων Τοπικών Επιτροπών

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ενημερώνει τα μέλη του ότι η τέταρτη και τελευταία φάση ανανέωσης των συλλογικών του οργάνων και συγκεκριμένα των 470 Τοπικών Επιτροπών, θα υλοποιηθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου.

Η Γενική Συνέλευση της κάθε Τοπικής Οργάνωσης, θα λάβει χώρα σε ημερομηνία, χώρο και ώρα με βάση τον προγραμματισμό της κάθε Επαρχιακής Γραμματείας, ο οποίος θα ανακοινωθεί και θα αναρτηθεί σε ειδικό χώρο στην ιστοσελίδα του Κόμματος στη διεύθυνση www.disy.org.cy .

Τονίζεται ότι οι Τοπικές Επιτροπές θα εκλεγούν για την επόμενη πενταετία και η σύνθεση τους διαφοροποιείται με βάση το νέο Καταστατικό του Κόμματος, όπως αυτό έχει τροποποιηθεί στο Παγκύπριο Συνέδριο της 4ης Ιουλίου 2018. Η νέα σύνθεση τους προβλέπει τις ακόλουθες θέσεις:
α) Πρόεδρος
β) Αντιπρόεδρος
γ) Οργανωτικός Γραμματέας
δ) Γραμματέας ΓΟΔΗΣΥ
ε) Μέλος Τοπικής Επιτροπής (5 θέσεις)
Στα μέλη των Τοπικών Επιτροπών ανατίθενται βοηθητικά καθήκοντα μεταξύ των οποίων καθήκοντα Βοηθού Οργανωτικού, Υπεύθυνου Ενημέρωσης και Κοινωνικής Δικτύωσης και Υπεύθυνου Τοπικών Θεμάτων.

Οι διαδικασίες σύγκλησης των Γενικών Συνελεύσεων, οι κανονισμοί Λειτουργίας, η ετοιμασία των εντύπων, των μηχανογραφικών συστημάτων και όλα τα σχετικά έχουν ήδη τροχιοδρομηθεί και αναμένεται ότι κατά το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα υπάρχουν πυρετώδης διεργασίες, με τα στελέχη και μέλη του κόμματος να βρίσκονται σε «συναγερμό».

Διευκρινίζεται ότι η τροποποίηση του Καταστατικού για την απόκτηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε 3 μήνες, θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2019 και επομένως, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις επικείμενες συνελεύσεις, έχουν τα μέλη του Κόμματος, που βρίσκονται εγγεγραμμένα στο Κεντρικό Μητρώο Μελών του Κόμματος και ανήκουν στην αντίστοιχη Τοπική Οργάνωση, 45 μέρες πριν την ημερομηνία πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης.


Πληροφορίες & Έντυπα ανά επαρχία

Λευκωσία

Επιστολή Σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης

Έντυπο Υποψηφιότητας

Προγραμματισμός Γενικών Συνελεύσεων

*Οι υπόλοιπες επαρχίες θα ανακοινωθούν στην συνέχεια


Λευκωσία, 24 Αυγούστου 2018

 

Flickr Feed

Πεμ, 20 Σεπ 2018

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΣΥ

ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ 

Πρόταση Γ.Γ. ΑΚΕΛ Άνδρου Κυπριανού για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό

Χαιρετίζω τη θέση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ και επί της ουσίας αλλά και ως ορθή πολιτική κίνηση.

Θέλω να πιστεύω ότι μπαίνουμε πλέον σε μια νέα σελίδα της πολιτικής ζωής στην Κύπρο. Όπου η αντιπολίτευση δεν θα εξαντλείται μόνο στην κριτική, αλλά θα προτείνει πολιτικές και θα συνεισφέρει εποικοδομητικά στην διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών για τον τόπο μας.

Αδιαμφισβήτητα ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Κύπρου και η καινοτομία είναι το μέλλον. Και για αυτό το καλύτερο αύριο της χώρας μας πρέπει να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε όλοι μαζί.

Ας αφήσουμε το χθες που μας χωρίζει και ας κτίσουμε το αύριο που μας ενώνει.

Λευκωσία, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Πεμ, 20 Σεπ 2018

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΟΥΛΛΑ

Ακόμη ένα βήμα στη Μεταρρύθμιση της Εθνικής Φρουράς

Η σημερινή εξαγγελία των ριζικών αλλαγών, αυτή τη φορά στο κομμάτι της Εφεδρείας, αποτελεί για τον Δημοκρατικό Συναγερμό ακόμη ένα βήμα στη Μεταρρύθμιση της Εθνικής Φρουράς.

Οι εξαγγελθείσες μεταρρυθμίσεις καταργούν οριστικά την ταλαιπωρία και την απώλεια χρόνου, κυρίως επαγγελματικού, των ενεργών πολιτών. Επιπλέον, μειώνουν κατακόρυφα την κατασπατάληση δημοσίου και ιδιωτικού χρήματος.

Με την εφαρμογή των αλλαγών στην Εφεδρεία θα επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του εφέδρου καθώς και η κατάργηση της αδικαιολόγητης γραφειοκρατίας που δεν συνάδει στις τεχνολογικές δυνατότητες που θα πρέπει μια χώρα να αξιοποιεί, στο πλαίσιο μάλιστα και της μεταρρύθμισης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Για τον Δημοκρατικό Συναγερμό η μεταρρύθμιση της Εθνικής Φρουράς αποτελεί χρέος προς τη νέα γενιά αλλά και την πατρίδα. Η Εθνική Φρουρά αποτελεί τη δύναμη προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας αλλά και τον ισχυρό παράγοντα σταθερότητας και συνεισφοράς ασφάλειας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

Λευκωσία, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Πεμ, 20 Σεπ 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΣΥ
ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ
Μεταναστευτικό


Πολύ σωστά έθεσε το θέμα του μεταναστευτικού ο ΠτΔ στο Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συχνά μιλάμε για τους κινδύνους της δημογραφικής αλλοίωσης των κατεχομένων. Ενδεχομένως παραγνωρίζοντας και τους κινδύνους από την αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα στις ελεύθερες περιοχές.

Θέλω να διευκρινίσω κάτι. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός δεν είμαστε ένα ρατσιστικό κόμμα.

Σεβόμαστε τις Διεθνείς Συνθήκες και τις Ευρωπαϊκές Αρχές όσον αφορά τις πολιτικές για τους μετανάστες.

Όμως πρέπει και οφείλει το κράτος να προστατεύσει και τον κοινωνικό του ιστό αλλά και το δημογραφικό του χαρακτήρα.

Και μια χώρα μικρή όπως η Κύπρος, έχει τα όρια στα οποία μπορεί να αντέξει. Δεν μπορούμε να υπερβαίνουμε τα όρια αυτά γιατί αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα και στον κοινωνικό ιστό και στον δημογραφικό χαρακτήρα, αλλά ακόμη και στο οικονομικό σκέλος.

Επαναλαμβάνω σεβόμαστε τις Διεθνείς Συνθήκες και τις Ευρωπαϊκές Αρχές αλλά την ίδια ώρα έχουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε τον κοινωνικό μας ιστό.

Λευκωσία, 20 Σεπτεμβρίου 2018