Κύριο θέμα συζήτησης το Brexit στην συνάντηση Προέδρου ΔΗΣΥ και Βρετανού Υπουργού στο Τμήμα Εξόδου από ΕΕ
Τρι, 04 Δεκ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Κύριο θέμα συζήτησης το Brexit στην συνάντηση

Προέδρου ΔΗΣΥ και Βρετανού Υπουργού στο Τμήμα Εξόδου από ΕΕ


Συνάντηση με τον Βρετανό Υπουργό στο Τμήμα Εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Lord Callanan είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, με κύριο θέμα συζήτησης τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, καθώς και το ενδεχόμενο επηρεασμού των Κυπρίων μόνιμων κατοίκων και φοιτητών στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και των Κυπρίων που διαμένουν εντός βρετανικών βάσεων στην Κύπρο.

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ενημέρωσε τον Βρετανό Υπουργό για τις εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα και τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Όσον αφορά το Brexit o Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ότι κανένας Κύπριος κάτοικος ή φοιτητής σε Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και κάτοικος εντός βρετανικών βάσεων στην Κύπρο δεν θα επηρεαστεί από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρώπη.

Με το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

Θα ξεκινήσουμε από τα καλά νέα που αφορούν την κυπριακή παροικία εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρώπη δεν θα επηρεάσει ούτε τις επιχειρήσεις τους, ούτε την καθημερινότητα και τα δικαιώματα τους. Το ίδιο ισχύει για τους Κύπριους που ζουν εντός των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο.

Επιπρόσθετα υπήρξε η επαναβεβαίωση για τους Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν στα βρετανικά πανεπιστήμια. Τόσο τα δίδακτρα όσο και οι άλλοι όροι φοίτησης τους δεν θα επηρεαστούν ποσώς.

Όσον αφορά το αποτέλεσμα της κρίσιμης ψηφοφορίας την ερχόμενη Τρίτη δεν υπάρχει αισιοδοξία. Όλες οι πληροφορίες, αλλά και μέσα από τις συναντήσεις μας αυτές τις μέρες στο Λονδίνο, δείχνουν ότι θα υπάρξει αρνητική ψήφος.

Άρα, Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να προετοιμαστούν για το πιο πιθανό σενάριο, την έξοδο χωρίς συμφωνία.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για «αυτή την έξοδο χωρίς συμφωνία και ποιες αλλαγές που μπορούσε να σημάνει στην συμφωνία που έχει γίνει για τους ευρωπαίους πολίτες  εδώ» ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου απάντησε:

Το ξεκαθάρισα όσον αφορά τους Κύπριους. Από εκεί και πέρα δεν εκτιμώ ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έρθει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους μετά το όχι της βουλής των κοινοτήτων. Θα πρέπει Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο να βρουν τον τρόπο κοινής συνεργασίας προς όφελος των πολιτών, τόσο των Ευρωπαίων, όσο και των Βρετανών. 

Λευκωσία, 4 Δεκεμβρίου 2018

 

Flickr Feed

Τρι, 18 Δεκ 2018

 ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Πράξεις που εμπεδώνουν το κοινωνικό στίγμα της διακυβέρνησης

Με τις σημερινές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου εμπεδώνεται περαιτέρω το κοινωνικό στίγμα της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη. Η έγκριση του σχεδίου για παροχή του τιμητικού επιδόματος μάνας ύψους εκατόν ευρώ σε όλες τις πολύτεκνες μάνες, είναι ακόμα ένα μικρό αλλά χειροπιαστό μετρό που θα ενισχύσει τους συμπολίτες μας που χρειάζονται περισσότερη στήριξη. Είναι αυτές οι πολιτικές πράξεις που ενισχύουν το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης που χρειάζεται σήμερα να προωθήσουμε.

Την ίδια στιγμή, τροχοδρομείται από το υπουργείο εργασίας, με το νέο έτος, και η αύξηση, κατά πενήντα ευρώ, των χαμηλών συντάξεων ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ. Η αύξηση των χαμηλών συντάξεων είναι ένα από τα μέτρα του πακέτου κοινωνικής στήριξης που γίνονται πράξη από την κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Δημοκρατικό Συναγερμό και το Δημοκρατικό Κόμμα.

Σήμερα εξάλλου, υλοποιείται το πρώτο μέτρο αυτού του  πακέτου κοινωνικής στήριξης. Η μείωση της τιμής της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης είναι γεγονός. Μετά την ψήφιση την περασμένη βδομάδα της πρότασης νόμου για μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, σήμερα τέθηκε σε εφαρμογή. Η μείωση του φόρου στα καύσιμα, που θα φοροαπαλλάξει όλους κατά 45 εκατομμύρια, γίνεται πράξη μετά την ευχέρεια του κράτους να επιστρέψει πίσω από αυτά που η κοινωνία θυσίασε τα τελευταία δύσκολα χρόνια. Γίνεται βεβαίως πράξη, λόγω της δυνατότητας που το κράτος έχει, λόγω και της σωστής διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών.

Λευκωσία, 18 Δεκεμβρίου 2018

 

 

Τρι, 18 Δεκ 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΗΣΥ

ΝΙΚΟΥ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ

Αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, κ. Νίκο Τορναρίτη, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου. Η αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση της παιδιατρικής κλινικής από την Βοηθό Διευθύντρια της παιδιατρικής κα Μαρία Αγαθοκλέους, χάρισε χριστουγεννιάτικα δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται.

Με το πέρας της επίσκεψης ο κ. Νίκος Τορναρίτης προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

Βρισκόμαστε σήμερα στην Λεμεσό, στην παιδιατρική πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου. Με το μήνυμα «κανένα παιδί χωρίς παιχνίδι».

Αυτές τι μέρες πρέπει να δώσουμε αγάπη και ζεστασιά. Δεν υπάρχει καλύτερη αγάπη και ζεστασιά από αυτήν των παιδιών μας. Και ειδικότερα των παιδιών που έχουν περισσότερη ανάγκη.

Καλώ όλους τους συμπολίτες μας αυτές τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος, το κράτος πρόνοιας, το κράτος φροντίδας για όλους τους συμπολίτες μας και ειδικότερα για τα παιδιά.

Λευκωσία, 18 Δεκεμβρίου 2018

 

Τρι, 18 Δεκ 2018

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα για συναντήσεις και επαφές ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου θα πραγματοποιήσει αύριο, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Federica Mogherini, τον Επίτροπο Προϋπολογισμού και Ανθρώπινων Πόρων κ. Günther Oettinger, και τον Γενικό Διευθυντή της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Γενικής Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Maarten Verwey.

Τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού θα συνοδεύσει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος και Ευρωβουλευτής κ. Λευτέρης Χριστοφόρου και η Βουλευτής κ. Ελένη Σταύρου.

Λευκωσία, 18 Δεκεμβρίου 2018