Κύριο θέμα συζήτησης το Brexit στην συνάντηση Προέδρου ΔΗΣΥ και Βρετανού Υπουργού στο Τμήμα Εξόδου από ΕΕ
Τρι, 04 Δεκ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Κύριο θέμα συζήτησης το Brexit στην συνάντηση

Προέδρου ΔΗΣΥ και Βρετανού Υπουργού στο Τμήμα Εξόδου από ΕΕ


Συνάντηση με τον Βρετανό Υπουργό στο Τμήμα Εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Lord Callanan είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, με κύριο θέμα συζήτησης τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, καθώς και το ενδεχόμενο επηρεασμού των Κυπρίων μόνιμων κατοίκων και φοιτητών στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και των Κυπρίων που διαμένουν εντός βρετανικών βάσεων στην Κύπρο.

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ενημέρωσε τον Βρετανό Υπουργό για τις εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα και τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Όσον αφορά το Brexit o Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ότι κανένας Κύπριος κάτοικος ή φοιτητής σε Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και κάτοικος εντός βρετανικών βάσεων στην Κύπρο δεν θα επηρεαστεί από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρώπη.

Με το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού προέβη στην πιο κάτω δήλωση:

Θα ξεκινήσουμε από τα καλά νέα που αφορούν την κυπριακή παροικία εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρώπη δεν θα επηρεάσει ούτε τις επιχειρήσεις τους, ούτε την καθημερινότητα και τα δικαιώματα τους. Το ίδιο ισχύει για τους Κύπριους που ζουν εντός των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο.

Επιπρόσθετα υπήρξε η επαναβεβαίωση για τους Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν στα βρετανικά πανεπιστήμια. Τόσο τα δίδακτρα όσο και οι άλλοι όροι φοίτησης τους δεν θα επηρεαστούν ποσώς.

Όσον αφορά το αποτέλεσμα της κρίσιμης ψηφοφορίας την ερχόμενη Τρίτη δεν υπάρχει αισιοδοξία. Όλες οι πληροφορίες, αλλά και μέσα από τις συναντήσεις μας αυτές τις μέρες στο Λονδίνο, δείχνουν ότι θα υπάρξει αρνητική ψήφος.

Άρα, Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να προετοιμαστούν για το πιο πιθανό σενάριο, την έξοδο χωρίς συμφωνία.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για «αυτή την έξοδο χωρίς συμφωνία και ποιες αλλαγές που μπορούσε να σημάνει στην συμφωνία που έχει γίνει για τους ευρωπαίους πολίτες  εδώ» ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου απάντησε:

Το ξεκαθάρισα όσον αφορά τους Κύπριους. Από εκεί και πέρα δεν εκτιμώ ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έρθει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους μετά το όχι της βουλής των κοινοτήτων. Θα πρέπει Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο να βρουν τον τρόπο κοινής συνεργασίας προς όφελος των πολιτών, τόσο των Ευρωπαίων, όσο και των Βρετανών. 

Λευκωσία, 4 Δεκεμβρίου 2018

 

Flickr Feed

Σαβ, 16 Φεβ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων μεταβαίνει τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική Εβδομάδα, στη Διάσκεψη για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο 2019 και στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη Σταθερότητα, τον Οικονομικό Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Οι Διασκέψεις συνδιοργανώνονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) και την τρέχουσα εξάμηνη Ρουμανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2019.

Η αντιπροσωπία απαρτίζεται από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Συναγερμού και Αναπληρωτή Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Νίκο Τορναρίτη, καθώς και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, κ. Άγγελο Βότση και την Αναπληρώτρια Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά.

Τους συμμετέχοντες θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, η αποτίμηση της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου για το συντονισμό της οικονομικής πολιτικής, οι μελλοντικές προκλήσεις στην ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης, οι νέες μορφές απασχόλησης, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) 2021-2027 και το σύστημα ιδίων πόρων της ΕΕ, η σύγκλιση, σταθεροποίηση και συνοχή στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση και ο ρόλος του ΠΔΠ, καθώς και οι επενδυτικές προτεραιότητες για την περίοδο μετά το 2020.

Πέρα από τους Επιτρόπους αρμόδιους για τα υπό συζήτηση θέματα, τη Διάσκεψη θα προσφωνήσουν, ο Πρόεδρος του ΕΚ, κ. Antonio Tajani, ο Πρόεδρος του Ρουμανικού Κοινοβουλίου, κ. Liviu Dragnea και ο Πρόεδρος της Ευρωομάδας, κ. Mário Centeno.

Παρ, 15 Φεβ 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΗΣΥ

ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΥΣΑΝΔΡΙΔΗ

 

Ολοκλήρωση διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων

Έχει ολοκληρωθεί πριν από λίγο η διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις Ευρωεκλογές της 26ς Μαΐου.

Υποψηφιότητα για τις πέντε διαθέσιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο υπέβαλαν οι:

Λευτέρης Χριστοφόρου, Ευρωβουλευτής και Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Νίκος Τορναρίτης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

Ελένη Σταύρου, Βουλευτής

Παναγιώτης Σεντώνας, Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου

Τζώρτζια Κωνσταντίνου Παναγιώτου, Δικηγόρος, Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου

Να σημειώσω ότι στο Μέγαρο Γλαύκος Κληρίδης προσήλθε πριν από λίγο και ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΟΝΕ Πάφου Γιώργος Πίτρος, ο οποίος δήλωσε πως τελικά δεν θα υποβάλει υποψηφιότητα, καθώς διαπίστωσε πως η νέα γενιά εκπροσωπείται στο ψηφοδέλτιο και δεν επιθυμεί να οδηγήσει τη διαδικασία σε καταρτισμό μέσω ψηφοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η έκτη θέση θα συμπληρωθεί με πρόσωπο το οποίο Πρόεδρος του Κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου θα εισηγηθεί ως κατ’ επιλογήν υποψήφιο.

Το Πολιτικό Γραφείο θα συνέλθει την Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 για την έγκριση των υποψηφιοτήτων, τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου του Κόμματος και την υιοθέτηση πρότασης η οποία θα τεθεί ενώπιων των μελών του Ανωτάτου Συμβουλίου στις 02 Μαρτίου 2019.

Λευκωσία, 15 Φεβρουαρίου 2019

 

Πεμ, 14 Φεβ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Στη σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου της παράταξης, ο Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου, ενημέρωσε το σώμα πως θα ασκήσει το δικαίωμά του  για συμπερίληψη του ενός κατ΄ επιλογήν υποψηφίου στο ψηφοδέλτιο για τις επικείμενες ευρωεκλογές, με πρόσωπο που δεν επηρεάζει καμία ποσόστωση, είτε για νέους είτε για γυναίκες.

Ως εκ τούτου, τις άλλες πέντε θέσεις του ψηφοδελτίου της παράταξης θα συμπληρώσουν στελέχη και μέλη του Δημοκρατικού Συναγερμού που θα καταθέσουν αύριο την υποψηφιότητά τους. 

Λευκωσία, 14 Φεβρουαρίου 2019